رشته صنایع غذایی یکی از رشته های تحصیلی شاخه فنی و حرفه ای است که به آموزش مهارت های لازم برای تولید، فرآوری، نگهداری و بسته بندی مواد غذایی می پردازد. دانش آموزانی که علاقه مند به تحصیل در این رشته هستند باید پس از پایان کلاس نهم، انتخاب رشته کنند و در شاخه فنی و حرفه ای در زمینه کشاورزی، رشته صنایع غذایی را انتخاب کنند و سه پایه تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم
را در هنرستان ها ادامه تحصیل دهند.دانش آموزان این رشته با اصول علمی و فنی مربوط به صنایع غذایی، ایمنی و بهداشت غذا، کنترل کیفیت و استاندارد، ماشین آلات و تجهیزات صنایع غذایی و … آشنا می شوند. این رشته به دانش آموزان امکان می دهد که در آینده در کارخانه ها، کارگاه ها، آزمایشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و آموزشی مرتبط با صنایع غذایی مشغول به کار شوند یا خودشان کسب و کار خود را راه اندازی کنند. همچنین امکان ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی برای فارغ التحصیلان هنرستانی این رشته مهیا می باشد.